ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΕΠ (Σύνδεσμος Επαγγελματική Πυγμαχίας)Κ.ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΕ...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΕΠ (Σύνδεσμος Επαγγελματική Πυγμαχίας)Κ.ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ

Για τον Γιώργο Στεφανόπουλο δεύτενα να πούμε χρόνο. Ολύς δημιουργός συνεντεύξεις πάραχες σε ΜΜΕ και σε ιστοσελίδες. Ο Γιώργος Στεφανόπουλος, ο Ελληνας ROCKY. εμφανίσεις πάρα αποτελέσματα στην ελληνική πυγμαχία διανύσματα και στον ελληνικό αθλητικά παιχνίδια και σε διάφορες σελίδες.

Γιώργο θα θελα να σε ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνεις να μου παραχωρήσεις συνέντευξη για το HELLENIC MEDIA GROUP HELLAS RADIO ..

image

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ .Ποσο δύσκολο είναι για έναν διάσημο αθλητή σε ενεργό δράση η ώρα που τα φώτα πέφτουν και πως αισθάνεσαι σαν προπονητής πες μας σε τι φάση είσαι τώρα ?

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Όταν τα φώτα πέφτουν κλείνει ένας κύκλος. Για μένα έκλεισε πιο γρήγορα από ότι θα ήθελα, γιατί με σταμάτησε το διεθνές όριο ηλικίας που είναι τα 34 χρόνια. Είχα ακόμα πολλά να κάνω σαν αθλητής. Στη συνέχεια έγινα προπονητής. Αυτό που μου αρέσει είναι να βλέπω τα 6χρονα να έρχονται στο μποξ και να το αγαπάνε.

Ίσως επειδή είμαι πολύ χορτασμένος από τη δική μου καριέρα δεν έχω μέσα μου τη λύσσα να βγάλω κορυφαίους αθλητές. Δε νιώθω την ανάγκη να αποδείξω κάτι ως προπονητής. Διδάσκω με μεγάλη ηθική ικανοποίηση και χωρίς άγχος . Στο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ που είναι το δεύτερο σπίτι μου θα βρεις παιδάκια, γυναίκες αλλά και επαγγελματίες. Με νοιάζει να κάνω τους απλούς ανθρώπους να αγαπούν την πυγμαχία, ως φιλοσοφία ως στάση ζωής για να παίρνουν ψυχολογικά όσα πήρα κι εγώ. Ωστόσο μου αρέσει και να βοηθάω και τους επαγγελματίες που μου ζητάνε την εμπειρία μου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ .Ενα μήνυμα για τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την Πυγμαχία?

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ : Να ασχοληθούν φυσικά αλλά πρώτα για την ψυχή τους και μετά για την αναγνώριση ή τα λεφτά ή τον πρωταθλητισμό. Πρώτα χτίζουμε το εγώ μας μέσα από το άθλημα και μετά έρχονται όλα τα άλλα.

image

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ .Πώς βλέπεις την επαγγελματική πυγμαχία στην Ελλάδα -στην Ευρώπη και παγκόσμια;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ : Να ανεβαίνει . συνεχώς να ανεβαίνει…..

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ .Σε μερικές μέρες έχουμε τους ολυμπιακούς αγώνες στη ΒΡΑΖΙΛΙΑ. Ποιο είναι

το μήνυμα του Ολυμπιονίκη Γιώργου Στεφανόπουλου σε μια εποχή κρίσιμη

παγκόσμια που ο πλανήτης μας βιώνει μια κατάσταση πόλεμου είτε στρατιωτικά είτε οικονομικά ;

Πώς κρίνεις το γεγονός ότι θα δούμε επαγγελματίες πυγμάχους;


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ : Οι Ολυμπιακοί ήταν και θα είναι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Για μένα είναι πάντα μια εμπειρία γεμάτη αναμνήσεις που θυμάμαι με νοσταλγία. Σχετικά με τη συμμετοχή επαγγελματιών πιστεύω ότι αρχικά ακούγεται ωραίο για τον πυγμάχο. Ποιος δε θα θελε και τη δόξα από το ολυμπιακό ιδεώδες και τα λεφτά της επαγγελματικής.

Ακούγεται πολύ καλό και λες «Γιατί όχι;» Δεν είναι έτσι! Τα δύο είδη πυγμαχίας, επαγγελματικής και ερασιτεχνικής, κράτησαν τόσα χρόνια ακέραια και αναλοίωτα τα χαρακτηριστικά τους και την αίγλη τους επειδή δεν τα μπαστάρδεψε κανείς .

Αυτό πρέπει να συνεχιστεί. Αν τελικά γίνει αυτή η ένωση, θα ωφεληθούν οι πρώτες φουρνιές πυγμάχων αλλά τα επόμενα χρόνια θα αλλάξουν τα χαρακτηριστικά των δύο χώρων και δε θα είναι ούτε η επαγγελματική αλλά κυρίως ούτε η ερασιτεχνική όπως είναι σήμερα. Μακροπρόθεσμα θα είναι ένα μπασταρδεμένο πράγμα. Δεν είναι τυχαίο ότι το θέλει μόνο η AIBAκαι όχι η WBC.

Απορώ όμως που πολλοί θεωρούν θετική την απόφαση της AIBA. Μια ζωή ακούω τους πάντες στο χώρο να μιλούν για αδικίες από διαιτητές, κριτές, παράγοντες, ομοσπονδίες και τώρα που βρισκόμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη αδικία όλων των εποχών, δε μιλάει κανείς. Πώς είναι δυνατόν να αναμετρηθεί ο ερασιτέχνης με τον επαγγελματία; Πώς θα σταθεί ο ερασιτέχνης;;; Θα πηγαίνουν τα νοκ αουτ και τα φορεία σύννεφο. Ο, τι πιο άνισο έχει συμβεί στο χώρο.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ .Ποιο το μέλλον της Ελληνικής Πυγμαχίας;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ : Με την ερασιτεχνική δεν έχω καμία σχέση. Το μέλλον της επαγγελματικής είναι φανερό ότι είναι μόνο καλό. Κάνουμε σταθερά, δυνατά και βήματα μόνο μπρόστά . Αυτό είναι το ζητούμενο για μένα. Θέλω να πατάω γερά στα πόδια μου πάντα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ .Λιγα λογία για τον ΣΕΠ (Σύνδεσμο Επαγγελματικής Πυγμαχίας), ο ρόλος του ΣΕΠ;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ : Ο ΣΕΠ είναι η πόρτα για την επιτυχία και για την πραγματοποίηση των ονείρων του κάθε πυγμάχου στην Ελλάδα που τον ενδιαφέρει να γίνει επαγγελματίας και να παίξει έξω. Αν και είμαστε ακόμα σε νηπιακή κατάσταση, μόλις στο δεύτερο χρόνο δράσης, έχουμε πετύχει πάρα πολλά . Την πορεία του ΣΕΠ την παρακολουθούν και οι ομομογενείς σε όλο τον πλανήτη. Στο Βέλγιο πρόσφατα βρήκα Έλληνες που γνώριζαν με λεπτομέρειες τι γίνεται στην Ελλάδα. Ήδη έχω προτάσεις για συνεργασία με Έλληνες του χώρου που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό και θέλουν να εκπροσωπούν το ΣΕΠ στις χώρες που ζουν. Αυτό θα είναι ένα μεγάλο άνοιγμα του ΣΕΠ στο εξωτερικό με την στήριξη της ομογένειας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ Επόμενος στόχος του ΣΕΠ;;;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ : Το Δεκέμβρη η Μαρία Σεμερτζόγλου διεκδίκησε τη ζώνη της EBUμες στη Γαλλία. Από εκείνο το βράδυ το μόνο που θέλω είναι να καταφέρουμε να διοργανώσουμε αυτή τη ρεβάνς, γιατί πιστεύω ότι η Μαρία αξίζει να βάλει στη συλλογή της πριν ολοκληρώσει την καριέρα της αυτή τη ζώνη. Αυτό θα είναι το κορυφαίο γεγονός. Να παιχτεί η ζώνη της EBUΕλλάδα. Αν παίξει η Μαρία σε ελληνικό κοινό δεν υπάρχει περίπτωση να τη χάσει. Στη Γαλλία η κορυφαία αυτή ζώνη άλλαζε σε κάθε γύρο μέση. Η διοργάνωση αυτή έχει μεγάλο κόστος. Πιστεύω όμως ότι θα τα καταφέρουμε . Μιλάω ήδη με δυνατούς προμόουτερ του χώρου αλλά δεν είναι ακόμα τίποτα ανακοινώσιμο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ . Παρατηρούμε στην νέα προσπάθεια οτι υπάρχει κόντρα στο πρόσωπό σου και γενικά ενας πόλεμος. με το ΣΕΠ (Σύνδεσμο Επαγγελματικής Πυγμαχίας). Γιατι πιστεύεις γίνεται αυτό ?

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ : Κάθε τι νέο που ταράζει τα νερά στην αρχή προκαλεί αντιδράσεις. Αυτό συνέβη και με το ΣΕΠ. Σιγά σιγά όμως πείθονται όλοι ότι ο ΣΕΠ δημιουργήθηκε μόνο για καλό, δεν απειλεί κανέναν, δε βλάπτει κανέναν, αντιθέτως ωφελεί την πυγμαχία και τους ανθρώπους της, ο ΣΕΠ έχει ανοιχτές τις πόρτες του και έτσι οι κόντρες υποχωρούν, σχεδόν εκμηδενίζονται.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ . Πιστεύεις ότι ίσως είναι καιρός όλα τα μεγάλα ονόματα της δικιάς σου εποχής να καθίσουν όλοι σε ένα τραπέζι για το καλό του αθλήματος ?

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ : Έχω πολύ μεγάλη στήριξη από τους παλιούς συναθλητές μου. Δεν έχω παράπονο. Μπορεί να μην καθίσαμε όλοι σε ένα τραπέζι αλλά συνεργαστήκαμε σε σπάρινγκ, σε αγώνες, έχουμε μιλήσει ατελείωτες ώρες και έχω ακούσει τις απόψεις τους και τις σέβομαι και τις υπολογίζω πάρα πολύ και το ξέρουν. Κι όσο περνάει ο καιρός και συνειδητοποιούν όλοι πόσο σοβαρό είναι αυτό που έγινε, οι συνεργασίες και το νέο αίμα που έρχεται συνεχώς στο ΣΕΠ είναι ακόμα περισσότερο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ . Μπορείς να μας πεις τι έγινε με την αθλήτρια κα.Χριστίνα Λιναρδάτου; Μήπως θα ήταν καλύτερα αυτά να λύνονται σε προσωπική επαφή, ώστε να μην υπάρχει αυτή η εικόνα προς στα έξω; Σίγουρα είναι κάτι άσχημο να υπάρχουν τέτοιες ανακοινώσεις και από τις δυο πλευρές. Ποια η γνώμη σου;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ : Καταρχήν δεν ήταν δική μου επιλογή η δημοσιοποίηση αυτού του θέματος ήταν επιλογή του Περσέα . Ο ΣΕΠ και όταν ξεκινά συνεργασίες και όταν τις διακόπτει κινείται διακριτικά, γιατί δεν έχει ανάγκη από τυμπανοκρουσίες.

Η συνεργασία είχε λήξει περίπου δυο βδομάδες πριν ήρεμα, αθόρυβα, σε προσωπικό επίπεδο, χωρίς δημοσιότητα, χωρίς κορώνες και ξαφνικά η άλλη πλευρά βγαίνει δημόσια τρεις μέρες πριν τον αγώνα και καταγγέλει κι εμένα και το ΣΕΠ με πολύ σοβαρές καταγγελίες.

Μετά από αυτό ήμουν υποχρεωμένος να μιλήσω κι εγώ δημόσια και να μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Για μένα κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Ούτε εγώ.

Ο κόσμος είναι καχύποπτος και θα μπορούσε να σκεφτεί ότι για να τα λέει αυτός δημόσια και επώνυμα κάτι θα ξέρει. Όφειλα να βάλω τα πράγματα στη θέση τους. Όφειλα να ακούσουν οι άνθρωποι που συνεργάζομαι και με εκτιμούν και με εμπιστεύονται και την άλλη πλευρά.

Χτίζω με θυσίες και με αίμα το ΣΕΠ και δεν επιτρέπω σε κανέναν να τον χρησιμοποιεί, για να διαφημίζεται ο ίδιος. Το πράγμα ήταν πολύ απλό. Μπαίνεις σε ένα μαγαζί και βλέπεις ότι ένα πουκάμισο σου φαίνεται ακριβό και ότι ο διπλανός το χει φθηνότερο. Φεύγεις και πας στο διπλανό. Τόσο απλά. Δεν ουρλιάζεις μετά από δυο εβδόμάδες ούτε κατηγορείς τον πρώτο μαγαζάτορα εκβιαστή, κλέφτη, φοροφυγά κ.α.... Όταν το μόνο που σε νοιάζει είναι να αγοράσεις πουκάμισο, απλά αλλάζεις μαγαζί.

Όλα τα άλλα περισσεύουν και αποδείχθηκε ότι στόχο είχαν μόνο την αυτοπροβολή. Το μόνο που με ενδιέφερε εμένα στην όλη υπόθεση ήταν να είναι ο ΣΕΠ απολύτως τυπικός απέναντι στην EBUκαι τηνWBC. Από τη στιγμή που ο ΣΕΠ είχε εμπλακεί και αυτό το αποδεικνύει η αφίσα, ήθελα να αποχωρήσω προσεκτικά και να μη βρεθώ σε ατόπημα, γιατί ακολουθούν στο μέλλον συνεργασίες με Έλληνες πυγμάχους και δεν ήθελα να έχω με τις μεγάλες ομοσπονδίες σημάδια ασυνέπειας και κακό προηγούμενο.

Για αυτό ήμουν εβδόμαδες πριν σε καθημερινή επικοινωνία με τον κ. Λότζιστ τον πρόεδρο της EBUκαι σουπερβάιζορ του αγώνα, που γνώριζε εξαρχής τα πάντα και με καθοδηγούσε και με συμβούλευε πώς να διαχειριστώ το θέμα κυρίως απέναντι στους ξένους. Ο κ. Λότζιστ γνώριζε από την αρχή και την οικονομική απαίτηση του ΣΕΠ. Άλλο μεγάλο ψέμα που ειπώθηκε τελευταία, ότι μόλις έμαθε ο κ. Λότζιστ το ποσό του ΣΕΠ, έμεινε με ανοιχτό το στόμα. Όχι μόνο δεν έμεινε με το στόμα ανοιχτό αλλά με συμβούλευσε ότι αν μια Βελγίδα ήταν στη θέση της Λιναρδάτου θα έδινε τα τριπλάσια στη Βέλγικη ομοσπονδία.

Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή μου φάνηκαν πολύ σοβαρή υπόθεση οι καταγγελίες του Περσέα και κινήθηκα αμέσως νομικά. Στη συνέχεια όμως παρατήρησα το χαμηλού επιπέδου παραλήρημα και την απόγνωση της άλλης πλευράς σε μια σειρά από μικροπρεπή σχόλια, φτηνές δηλώσεις, υβριστικές απαντήσεις, ξανά δηλώσεις, ξανά σχόλια , με προφανή τον πανικό τους, αφού τελικά όχι μόνο δεν κατάφεραν να ισοπεδώσουν το Στεφανόπουλο, αλλά λειτούργησε αυτοκαταστροφικά το όλο θέμα και αντί να κάνουν κακό στο ΣΕΠ τους γύρισαν τελικά όλα μπούμερανγκ.

Οι σπασμωδικές αντιδράσεις τους και η σύγχυση και οι συνεχείς μεταπτώσεις τους απέδειξαν ποιος έλεγε ψέματα. Το λυπηρό τελικά ήταν ότι αντί να πέσει ο προβολέας πάνω στην αθλήτρια και στο σπουδαίο αγώνα της, έπεσε πάνω στον προπονητή και στον πόλεμό του προς το ΣΕΠ και τελικά η αθλήτρια και η προσπάθειά της πέρασε στα ψιλά . Μετά από όλα αυτά έβαλα στη σωστή του διάσταση το όλο θέμα και σταμάτησα και κάθε είδους νομική διαδικασία . Δεν άξιζε τον κόπο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ 1.Γιώργο θα ήθελα να μας πεις ένα μήνυμα για τους αναγνώστες και ακροατές του hellenic media group hellas radio

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ : Το μήνυμά μου είναι πάντα ένα! Στροφή στα μαχητικά αθλήματα!!! Είναι εκτόνωση και ψυχοθεραπεία, είναι ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ που τη χρειαζόμαστε στην εποχή μας περισσότερο από ποτέ.